Over René

Op 22 november 1971 ben ik, René de Beer geboren te West-Terschelling bij windkracht 11

Begin van de muziek

Op 8 jarige leeftijd ben ik begonnen aan orgelles bij Magreet de Hek. Dit heb ik 3 jaar gedaan. pas toen ik 15 jaar was ben ik bij de fanfare "Jubal" gegaan op de bugel (eerst 2e/3e, later 1e) Naast "Jubal" heb ik nog bij "De Blaasdarisband" gezeten(een feestband met blazers) en bij het koperquintet: "The modern church quintet" ( klassieke muziek en kerkdienst begeleiding)

Daarnaast zat ik ook als trompettist bij de Terschellinger Dixieland band, later Island Jazz man

De muziekvereniging "Jubal" had ook een toneelvereniging waar ik ook een paar jaar bij zat. Op een gegeven moment kreeg ik de rol van gitarist, dus een gitaar geleend en wat geoefend. Het moest toch wat lijken hè... Het oefenen beviel me wel en ik besloot al gauw om zelf een gitaar te kopen. Het eerste nummer wat ik op gitaar kon spelen was "Zombie" van "The Cranberries". Na twee weken had ik m'n eerste optreden op gitaar bij Tjermelân met saxofonist Basko en accordeonist Hans.

Een half jaar later een 5 mans bandje opgericht, "Quitte or Double" We oefenden in de kantine van zwembad "de Dôbe" en speelden nummers als: Losing my religion, Blue hotel, Knockin on heavens door, summer of 69.......We hebben hier nooit mee opgetreden.

Eerste cd-opnames

In ongeveer 1996 duo "the Half chickens bij midnight" gestart, een paar jaar op straat opgetreden en kroegen. Ook heb ik hier een cd van gemaakt in 1998 met m'n eerste acht-sporen-recorder (Korg D8)

Met deze recorder heb ik verscheidene opnames gemaakt, van koren, orkesten tot kleine projecten als een demo cd, wedstrijdliedjes en eigen proBeersels.

In 1998 had ik m'n eerste optreden als DJ bij een bruiloft in "de Wierschuur"

Het jaar 2000 was het jaar van "Tilly and friends" Het waren concerten in de westerkerk met diverse artiesten van het eiland en van de vaste wal. Hier heb ik samen met Janny Cruiming gespeeld met nummers van o.a. Ilse Delange, Mary Black, Simon & Garfunkel.......

Het jaar 2000 was ook het jaar van de oprichting van de Ierse folkband "Schylger Stout" waar ik nu nog steeds actief in ben; na een kleine pauze... in 2002 hebben we de cd "Gejut" opgenomen in de prachtige studio van Hessel. Klik hier voor everybody hurts. Ook hebben we in het voorprogramma van Dougie Maclean (waar ik fan van ben) op Texel.

 

Dankzij Hessel heb ik kennis mogen maken Protools. Ik zat vaak in Hessel's studio om alles uit te vogelen over de werking ervan.

In 2001 heb ik nog een cursus opname-techniek gedaan in de "Sing Sing Studio" in Metslawier.
in diezelfde studio hebben Jens Smit en ik nog een mini cd opgenomen op 4 februari 2002. Deze opname hadden we gewonnen met "de Grote Prijs van Nederland" (eerste van Friesland) met nummers van Jens.

Geluids-installatie

Vanaf deze tijd beschik ik ook over geluidsversterking en heb vaak medewerking verleend aan diverse verenigingen op het eiland. Met de jaren is deze uitgebreid tot een knappe setup die ik nu gebruik.

Ook heb ik in deze tijd meegewerkt aan diverse cd's (o.a.: "Alleen op Afspraak" (later "Zilt"), de West Aleta singers,)

In 2004 regelmatig opgetreden in de Stay-okay te West-Terschelling met gelegenheidsband "De Bostelli Brothers" Hier zijn ook legendarische opnames van gemaakt.

Voor liid 2004 heb ik de opname gedaan van het "Brandarisliet" , een inzending van Arie Doeksen van Terschelling.

René de Beer 

Vanaf 2004 treedt ik ook solo op, bij bbq-feestjes, bedruifsuitjes, huiskamerconcert, markten, festivals, kroegen, restaurants.........op uw vakantie-adres :-)

 

Koffiedik

In 2004 is ook de Band "Koffiedik" opgericht waar ik nu nog steeds actief mee ben. Jens Smit, Peer pheiffer en ik werden gevraagd om tijdens Oerol dat jaar op te treden in de Koffiepot. (Vandaar de naam) Na een week repeteren (1x) hadden we ons eerste optreden, wat ons goed beviel. In 2007 hebben we tijdens de karavaan festival opgetreden in Heiloo.
In 2008 heeft bassist Frans Papp ons versterkt en we spelen vooral zomers bij diverse strandtenten en campings.

in 2012 is de naam veranderd in Coffee Dick

 

klik hier voor optreden van "Koffiedik" voor Q-music

 

 

Bark Ragna Crew

 

In 2005 Hebben we de Band "Bark Ragna Crew" opgericht. Dit is de Ierse band van Terschelling. We spelen regelmatig voor goede doelen en ons repertoire bestaat voornamelijk uit Ierse / Schotse muziek en Shanty's.
In mei 2016 heb ik de band verlaten wegens tijdgebrek.

 

In 2007 ben ik getrouwd met m'n lieve vrouw Jacoba Cruiming.

 

De winter van 2010 heb ik besteed aan het maken van m'n eerste solo-cd. De titel is "Gramhar" wat liefdevol betekent. Tijdens "Oerol" 2010 is de cd uitgekomen.

 

Muziek op Terschelling

In juni 2010 m'n bedrijf gestart: René de Beer Muziek op Terschelling

Van basisschool CBS 't Jok heb ik het schoollied 2010 opgenomen en gearrangeerd.

 

04-04-2011 onze prachtige dochter Anna Trijntje geboren !!!

07-05-2013 onze prachtige dochter Romy Jantje geboren !!!

 

 

van januari 2015 tot  juni 2020 was ik dirigent/begeleider van dameskoor Wadvocaal

Nu ben ik met diverse CD-projecten bezig en met een volgende cd.......

Regelmatig speel ik in het restaurant van hotel Boschrijck en ben ik DJ in zwembad de Dobe bij het "Discozwemmen"

 

Vanaf april 2019 ben ik m'n bedrijf "Zet An" gestart (wit- en bruingoed,; verkoop en reparatie www.zetan.nl